top
 
 
 
КИЇВ. Благословення на житття: у Кіберклініці Спіженка освячено надсучасне обладнання
П'ятниця, 18 червня 2010, 12:59

cyberclinika-00116 червня, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископ Іларій вікарій Київської Митрополії, Голова Синодального відділу релігійної освіти та катехізації та протоієрей Генадій Батенко, Голова Синодального відділу «Місія «Церква та медицина» відвідали Медичний центр онкології і радохірургії – «кіберклініку Спіженка».

Вона носить ім’я її засновника та керівника екс-міністра охорони здоров’я хірурга-онколога академіка АМН Юрія Прокоповича Спіженка. У цьому центрі вперше в СНГ та східній європі для лікування пухлин у онко-хворих було використано надсучаний кіберніж.

Єпископ Іларій та протоієрей Генадій Батенко звершили чин освячення кіберцентру та надсучасного кіберножа.  

Слід зазначити, що освячення було звершено за ініціативи керівника закладу Ю.П. Спіженка. Центр давно підтримує гарні відносини співпраці з УПЦ та планує і надалі співпрацювати з духовенством канонічної православної церкви, про що і йшла мова на бесіді, яка відбулася по завершенні чину освячення.

Наприкінець єпископ Іларій надав благословення на подальші успіхи у недегкій справі ― лікуванні онко-хворих від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.