top
 
 
 
Церква допомагає - Масштабна гуманітарна допомога УПЦ Святогірській лаврі
Неділя, 23 жовтня 2022, 23:46

2022 10 23 Dopomoga Svjatogorskij Lavri sm

Священники і волонтери Української Православної Церкви доправили гуманітарний вантаж до Святогірської лаври.

Шість вантажних автомобілів доставили біженцям та насельникам Святогірської лаври продукти, одяг, ліки та паливо від Української Православної Церкви.

Гуманітарна допомога була придбана та доставлена ​​за підтримки митрополита Львівського та Галицького Філарета (Кучерова), архієпископа Кассіана (Шостака), архієпископа Іони (Черепанова), Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань, допомоги духовенства, волонтерів, віруючих Боярки, єпархій, та всіх небайдужих.

«У цю гуманітарну поїздку вдалося відправити 6 машин. Кожна із них везла певний вантаж: 15 тонн гуманітарної допомоги, продукти харчування, миючі засоби, побутову хімію, подарунки дітям, ліки. Також відправили бензовоз із 24 тоннами дизельного палива та окремо машину з вугіллям та дровами, яку зібрали за підтримки отця Євгена з Павлограда», - поділився настоятель храму Тихвінської ікони Божої Матері у Боярці протоієрей Андрій Дворовий.

Отець Андрій разом із братом протоієреєм Костянтином втретє доставляє до Святогірської лаври гуманітарну допомогу.

До масштабної благодійної місії приєдналися архієреї, священники, волонтери та всі, хто не залишився байдужим до заклику допомогти багатостраждальній Святогірській обителі, де знайшли притулок понад 400 осіб, серед яких понад 40 дітей.

Зокрема, митрополит Філарет, голова Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки, передав медикаментів на 100 тис грн.

«У Святогірській лаврі відчуваєш, наскільки близький Бог. Корпуси горіли, постійні обстріли, загинули люди.
А братія зберігає віру, молиться, годує сотні людей, дбає про дітей. І Бог дає їм радість, – каже отець Андрій. - Навколо сліди від вибухів, розбиті корпуси, уламки, але ти не відчуваєш трагедії. Відчуваєш близькість Бога. Вони ніби доторкаються з дивом. Ми спілкувалися із ченцем. За два метри від нього розірвався артилерійський снаряд, а він вижив. До цього ранком причастився. За людською чи військовою логікою це неможливо. Братія молиться. Молиться за мир і за всіх, хто допомагає».

Учасники гуманітарної поїздки висловлюють подяку митрополиту Філарету, архієпископу Кассіану, архієпископу Іоні, Синодальному відділу з соціально-гуманітарних питань, диякону Володимиру Лень, архідиякону Андрію Пальчуку, волонтерці Олександрі Леванюк, Артемію, Роману, Федору, Діонісію, диякону Валентину, Віктору Олександру, Антону, Артемію, Филипу та всім, хто взяв участь у добрій справі.

2022 10 23 Dopomoga Svjatogorskij Lavri z