top
 
 
 
У Київському міському центрі «Родинний дім» відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми сім'ї, що викликані кризовими явищами у суспільстві, шляхи їх вирішення»
Четвер, 25 лютого 2010, 16:45

25 лютого 2010 року Київська громадська організація «Жінки Оболоні» та Київський міський цент сім'ї «Родинний Дім» провели круглий стіл в рамках виконання програми «Школа життя» на тему «Проблеми сім'ї, що викликані кризовими явищами у суспільстві, шляхи їх вирішення».  Поширення руйнації сім'ї в суспільстві - найважливіша проблема, яка не передбачає нічого хорошого, як для людей так і для життя на землі в цілому. Тому ми не маємо морального права стояти осторонь і бути байдужими до тих явищ які відбуваються в наш час. Це стосується кожної людини в світі, якщо їй не байдуже особисте життя та майбутнє дітей і онуків.

Основними задачами круглого столу був обмін думками з приводу об'єднання громадських організацій, метою діяльності яких є допомога сім'ям, дітям, жінкам, для концентрації зусиль впливу на подолання проблем сім'ї, що викликані негативними кризовими явищами у суспільстві через напрацювання та поширення дієвих форм, методів, механізмів їх вирішення.

В роботі приймали участь голови громадських організацій, представники КМГО «Жінки Оболоні», представники влади, державних закладів, ЗМІ, гості - представники МГО Федерація жінок за мир у всьому світі, волонтери. У роботі круглого столу взяв участь голова Синодального відділу Церква та Медицина протоієрей Геннадій Батенко, який виступив з доповіддю на тему: “Збереження сім’ї – це збереження традиційних духовних цінностей нашого народу”.

Сім'я - це основоположна форма життя.

 Стосунки в сім'ї створюють умови в яких формується і виховується особистість, характер, моральні та духовні цінності людини. Постійне нав'язування проблеми руйнації традиційної сім'ї, уявлення про яку піддають перегляду та безперешкодно пропонують протиприродні та аморальні форми стосунків терплять невдачі протягом декількох поколінь.
Господь створив першу сім'ю, благословив її і помістив у Едемському саду, задовільнивши всі потреби людини і дуже шкода, що ці привілеї поступово були втрачені.
Але, як свідчить історія розвитку людства, саме жінці була відведена роль народжувати і виховувати дітей та своєю діяльністю сприяти збереженню миру у суспільстві, стимулювати його розвиток.
Нажаль, сучасна система нав'язує найжахливіші форми і моделі поведінки людини в суспільстві, які повністю руйнують елементарні норми існування людства. Навіть дорослій людині важко розібратися у цьому хаосі бездуховності та без моральності, а молоді тим паче набагато складніше зробити правильний вибір і розставити пріоритети.
Сім'я - це суспільство в мініатюрі, від цілісності якого залежить безпека всього людського суспільства і взагалі - життя на Землі.
Завдання кожної жінки зробити все необхідне щоб наші діти виросли соціально активними, здоровими, мудрими, освідченнями, культурними, людьми високої моралі та духовних принципів. Жінки повинні зробити все щоб запобігти поширенню негативних наслідків розвитку суспільства. Ми добре знаємо, що від вибору напрямку діяльності людини, від її морально-психологічного стану, життєвих цінностей залежить розквіт чи занепад суспільства.
Безліч проблем турбує людей сучасності, але передумови виникнення багатьох із них закладаються в сім'ї - головному камені фундаменту побудови суспільства.