top
 
 
 
У черговому засіданні Поважної ради "Ордену Святого Пантелеймона" прийняв участь протоієрей Валерій Коваль
П'ятниця, 06 травня 2022, 17:05

2022 05 06 Orden

6 травня 2022 року заступник голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Валерій Коваль взяв участь в черговому робочому засіданні Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона".

Засідання Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» відбулося в форматі відеоконференції.

Спершу, згідно з порядком денним, заслухали Голову Львівської РР Дуду О.Р., який розповів про підготовку населення до надання першої допомоги в умовах війни на прикладі Львівської області. Цю ініціативу було започатковано ще до повномасштабного вторгнення Росії у Львові під час зустрічі Львівської Регіональної ради з головою Поважної Ради Князевичем В.М.

Тема дня засідання цього разу звучала так «Державна служба з надзвичайних ситуацій: місце та роль у захисті цивільного населення». Виступав Директор Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту Волянський П.Б. (Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту)

Після обох доповідей відбулося обговорення, в ході якого, присутні ставили різні запитання за темою. В обговоренні взяли участь члени Поважної Ради, Голови Регіональних рад та запрошені експерти.

Було вирішено і надалі підтримувати та співпрацювати з ДСНС, враховуючи величезне значення скерування державної політики з цього питання, звернутися до відповідних органів Центральної влади з підготованими пропозиціями із приводу змін до нормативно-правової бази із захисту цивільного населення.