top
 
 
 
У роботі підсумкової Колегії МОЗ України взяли участь представники УПЦ
Четвер, 04 березня 2010, 20:05

3-4 березня відбулось засідання Колегії МОЗ України з питань підсумків діяльності галузі охорони здоров'я у 2009 р. (м. Київ, пр-т Перемоги, 34, фізико-хімічний корпус Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця). З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви у роботі Колегії взяли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон та голова Синодального відділу Церква та Медицина протоієрей Геннадій Батенко.

У підсумковій Колегії взяли участь начальники обласних управлінь охорони здоров'я, головні державні санітарні лікарі АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, водного, залізничного, повітряного транспорту, директори науково-дослідних інститутів МОЗ та АМН України, ректори вищих медичних навчальних закладів, головні позаштатні спеціалісти МОЗ з усіх спеціальностей, представники профспілкових організацій охорони здоров'я України на місцях та ін.

Під час свого виступу  Преосвященний владика передав присутнім вітання від Блаженнішого Митрополита Володимира та подякував керівництву Міністерства за можливість при медичних закладах відкривати храми та доносити до людей Слово Боже. Також єпископ Пантелеімон  подякував лікарям за їхню жертовну працю та побажав Господньої допомоги у подальших трудах.