top
 
 
 
Протоієрей Олексій Годун прийняв участь у Міжконфесійному онлайн-круглому столі «Впровадження професійного капеланства у сфері охорони здоров’я України»
П'ятниця, 26 лютого 2021, 19:10

2021 02 26 16 12 28

26 лютого 2021 року відбувся Міжконфесійний онлайн-круглий стіл «Впровадження професійного капеланства у сфері охорони здоров’я України».

Організаторами даного заходу виступили Громадська рада при МОЗ України з питань співпраці з ВРЦіРО, ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України» та ГО «Елеос-Україна». 

У Форумі прийняли участь представники Церков і Релігійних організацій, Міністерство охорони здоров’я України в лиці заступника міністра пані Ірини Микичак.

З благословення голови Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів митрополита Львівського і Галицького Філарета,  участь в онлайн-заході прийняв представник УПЦ при Громадській раді при МОЗ України з питань співпраці з ВРЦіРО протоієрей Олексій Годун.

На форумі піднімались питання щодо:

•    Стану розвитку медичного капеланства в релігійних організаціях України
•    Організаційих моделей капеланської служби у сфері охорони здоров’я України
•    Проблем законодавчого забезпечення впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України
•    Потреби у стандартизації професійної капеланської діяльності у сфері охорони здоров’я
•    Створення системи підготовки капеланів кадрів для потреб охорони здоров’я
•    Перспективи розбудови Асоціації капеланів в охороні здоров’я України

За результатами дискусій та обговорень була прийнята спільна резолюція щодо подальших дій задля впровадження професійного капеланства у сфері охорони здоров’я України.

2021 02 26 121651 full