top
 
 
 
Москва. Протоієрей Геннадій Батенко взяв участь у роботі конференції «Церков і держава у вирішенні медико-соціальних проблем материнства і дитинства»
Понеділок, 01 лютого 2010, 10:54
27 січня у Москві відбулася конференція на тему: «Церков і держава у вирішенні медико-соціальних проблем материнства і дитинства» у рамках V направлення XVIII Різдвяних освітніх читань ( 24 - 29 січня).
Під час конференції з актуальних питань взаємодії Церкви і держави були заслухані доповіді: голови Синодального відділу з церковної благодійності і соціального служіння митрополита Воронезького і Борисоглібського Сергія на тему: «Здоров’я матері й новонародженої дитини як суспільна турбота Церкви і держави», протоієрея Сергія Філімонова - члена виконкому Товариства православних лікарів Росії, професора доктора медичних наук, кандидата богослов’я на тему: «Церковна опіка вагітних жінок і молодих матерів» та інші.
28 січня у приміщенні Державного російського медичного університету з доповіддю на тему: «Духовний аспект паліативної медицини» виступив Голова Синодального відділу «Місія "Церков і медицина"» протоієрей Геннадій Батенко. Таранюк Геннадій Петрович заступник голови Синодального відділу благодійності і соціального служіння Української Православної Церкви розглянув питання про паліативну медицину в біотичному аспекті.
Голова Синодального відділу «Місія "Церков і медицина"» протоієрей Геннадій Батенко: «Участь представників Синодального відділу УПЦ «Місія "Церков і медицина"» у проведенні такого роду конференцій є необхідною, оскільки сприяє організації роботи як самого Синодального відділу, так і його підрозділів. Досвід наших російських колег дозволяє більш глибоко оцінити важливість проблем, які ставить сучасна медицина перед Церквою та суспільством».