top
 
 
 
У день пам’яті цілителя Пантелеімона буде звершена молитва за лікарів та хворих (+текст молитов)
Субота, 08 серпня 2020, 12:38

2020 08 08 mochi Panteleimona

9 серпня 2020 року, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у всіх храмах і монастирях піднесуть особливі молитви.

«Терпінням вашим спасайте душі ваші» (Лк 21,19) – говорить Господь Своїм учням. Терпінням та покірним перенесення мук християни засвідчують свою любов до розп’ятого Христа.

Саме життя святого великомученика Пантелеймона – покровителя хворих та лікарів, є найвиразнішим прикладом терпіння та любові. 9 серпня Свята Церква молитовно вшановує пам'ять цього угодника Божого, який зазнав мученицької кончини за Господа і прославився великими чудесами як за життя, так і після смерті. Ніколи не нарікаючи та мужньо переносячи спокуси і скорботи, палко молячись до Господа, він дякував за всі випробування що ставалися в його житті, твердо сподіваючись на волю Божу та Його провидіння.

Святий великомученик Пантелеймон вважється покровителем лікарів і хворих, до його заступництва молитовно прибігають і по вірі отримують зцілення навіть у найбезнадійніших випадках. В час всесвітньої пандемії коронавірусу COVID-19, коли тисячі лікарів по всьому світу мужньо та самовіддано несуть свій подвиг любові і терпіння до хворих, навіть подекуди ціною свого життя та здоров’я, Христове Тіло – Його Свята Церква, закликає всіх вірних чад доєднатися до її молитов за лікарів по всьому світу.

У всіх храмах Української Православної Церкви весь час, поки триває пандемія, підносяться особливі молитви за здоров’я лікарів, які стали на передову боротьби за людські життя проти коронавірусу. Вони, іноді не маючи навіть достатньо засобів захисту, наражали на небезпеку власні життя, самі заражалися і помирали, виконавши заповідь Христову: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін.15, 13).

Тому саме в день святого великомученика Пантелеймона, особливо важливо всім разом вознести свої молитви та прохання до милостивого Бога, за заступництвом Його подвижника та безсрібного цілителя дати сили, кріпость, здоров’я, мужність та наснагу лікарям, медсестрам, працівникам екстренної медичної допомоги та служби з надзвичайних ситуацій, – тим, хто не вибирає легкий шлях, а йде тернистим шляхом служіння своїм ближнім, наслідуючи хресний подвиг самого Господа Ісуса Христа.

Під час Божественної літургії на сугубій єктенії буде піднесено молитви за лікарів та хворих.

2020 08 08 molitvi Panteleimony1

2020 08 08 molitvi Panteleimony2

2020 08 08 molitvi Panteleimony3