top
 
 
 
Для дітей хворих на рак та їх батьків була організована паломницька поїздка до святинь Чернігівської області
Понеділок, 08 липня 2019, 11:01

2019 07 07 poezdka 0З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського и всієї України Онуфрія, під егідою архієпископа Філарета Львівського та Галицького голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів,  Дитячим центром для тяжкохворих та невиліковно хворих дітей при Паломницький службі «Святині Православ’я» храму св. Косми і Даміана Римських під керівництвом протоієрея Євгенія (Мелешкіна) та засновником центру ін. Нікою (Закревська Наталія Станіславівна) була організована паломницька поїздка до святинь Чернігівської області для дітей хворих на РАК та їх батьків.

Подорож відбулася за підтримки фонду Архистратига Михайла та його засновника й керівника протодиякона В’ячеслава Павліва та за участю волонтерської організації «Я допомагаю».   

Розпочали паломники свій шлях з Києва о 8.30 від дитячого відділу Київської міської лікарні для онкохворих. Близько 11.00 планували бути в селі Березанка Ніжинського району. Але без невеличких пригод не обійшлося . Виявилося, що в Чернігівській області два села з однаковою назвою і наші подорожуючі заїхали не туди. Але всі віднеслися до цього з гумором. І, проїжджаючи Чернігів, хтось із присутніх навіть сказав, що, можливо,  таким чином, вони отримали благословення від самих святих чернігівських отців.

В селі Березанка Ніжинського району в храмі святого пророка Іллі паломників зустрів його настоятель протоієрей Василій (Горлач). Все було готове до водосвятного молебня. Воду, було набрано з криниці, яка знаходиться перед будівлею церкви і була викопана з благословення схиархимандрита Архипа (Колодія). Батюшка  був насельником Благовіщенського монастиря міста Ніжин і відійшов до Господа у 2016 році. Отець Архип казав, що від цього джерела Бог буде зцілювати онкохворих. Помолившись та набравши з собою освяченої води для діток, які не змогли приїхати, богомольці відправилися далі.

В Ніжині вони відвідали два монастирі. У Свято-Введенському жіночому наші маленькі й дорослі паломники вклонилися святим мощам матушки Смарагди та чудодійній іконі Божої Матері Толгскій. А в Благовіщенському чоловічому монастирі відвідали могилку схиархимандрита Архипа (Колодія), про якого написано вище. Також, там їх пригостили смачним обідом, під час якого благочинний монастиря архимандрит Нікон (Лоза) познайомив з історією обителі, а після трапези провів екскурсію по території та показав храм Петра та Павла. Найбільше, мабуть, нашим юним богомольцям сподобалася звонниця, адже отець Нікон провів невеличкий майстер клас по дзвонарному  мистецтву і діти мали змогу попрактикувати.

На зворотному шляху паломники заїхали до Свято-Георгіївського жіночого монастиря с. Данівка і помолилися  перед чудодійною іконою Божої Матері «Аз есмь с вами и никтоже на вы».  Після чого, трішки втомлені, але щасливі та «сповнені віри» (за словами Наталії Мокерової, однієї з паломниць) відправилися назад до Києва.

2019 07 07 poezdka 1