top
 
 
 
В Києві відбулося нагородження кращих лікарів України громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона"
Четвер, 09 серпня 2018, 13:49

2018 08 09 sv Panteleimona 1 sm9 серпня 2018 року, в день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, покровителя працівників медичної галузі відбулося нагородження кращих лікарів України громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" .

Урочистості відбулися в Будинку митрополита на території Національного історико-культурного заповідника “Софія Київська” та Національному театрі імені Івана Франка.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України в заході прийняли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, заступник голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Валерій Коваль та голови єпархіальних відділів: протоієрей Георгій Крючков, протоієрей Роман Матюшенко.

Від імені Його Блаженства єпископ Миколай привітав переможців, передав першосвятительське благословення та побажав успіхів і плідної праці на ниві служіння людям та Україні.

Пам’ять 106 загиблих під час бойових дій на Сході України медичних працівників вшанували хвилиною мовчання.

Довідка: У 2007 році Міністерством охорони здоров’я України з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) було запроваджено відзнаку за професіоналізм та милосердя у п’яти номінаціях — Орден святого Пантелеймона.

Відтоді, щорічно, 9 серпня завершується подячний молебень за лікарів та вручення їм нагород.

Нагадаємо, що цього року з благословення Предстоятеля УПЦ подячні молебні за лікарів та хворих, особливим чином, були звершені у всіх храмах Української Православної Церкви.

2018 08 09 sv Panteleimona f