top
 
 
 
Завершилася перша зміна православного дитячого табору для дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей
Понеділок, 08 серпня 2016, 13:17

2016 08 08 detskij lagerj smДитячий центр, створений для тяжко та невиліковно хворих дітей при храмі святих безсрібників Косми і Даміана Римських, що у Національному інституті раку (м. Київ),  створений з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, та під керівництвом єпископа Філарета Львівського та Галицького, голови Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів прийняв на відпочинок  дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей.

Дев’ять хлопчиків та дівчаток віком від 7 до 12 років з 20 липня впродовж 10 днів мали змогу відпочити у дитячому таборі на базі відпочинку, що неподалік  Спасо-Преображенського жіночого монастиря (с. Пісківка). Різні конкурси, спільні ігри, спільні молитви, танці та співи, щоденні купанні у річці  та багато іншого об’єднало малечу, а чотириразове харчування надавало малечі сили для нових ігор. З благословення настоятеля монастиря діточки відвідали з екскурсією монастир, побули літургії, під час якої малечу причастили Святих Христових Тайн.

«У дітей дуже хороший, позитивний настрій, - говорить вихователька Юля Пилипчук. – Перші дні діти навіть не згадували про батьків. Такі табори потрібні, адже діти отримують головне – спілкування один з одним».

З 1 серпня у таборі відкрилася друга зміна, яка прийняла 10 діточок.

Дякуємо усім дорослим, завдяки яким малюки отримали змогу пройти відпочинок перед початком нового навчального року:
- Міжнародний благодійний фонд «Архангела Михайла» (засновник та генеральний директор о.Владислав Павлів),
- естонська консалтингова компанія «Sowana OU» (член правління Мельник Лариса Юр’ївна),
- співробітники православного магазину церковної продукції «Синай»,
- консалтингова компанія "Лідер групп" (Солодка Світлана Василівна),
- керівник архітектурної майстерні "КМК" Мазур Карини Михайлівни,
- приватний підприємець Шевченка Артемій,
- приватний підприємець Коваленко Інна Вікторівна,
- фармацевтична фірма "Омега Фарма" (Світлана Тимченко),
- ТОВ «Золотой коровай» (м. Житомир) (керівник Вербицький Олександр Володимирович),
- приватного підприємця Ліпець Тетяни Володимирівни, та інших не байдужих осіб.

Всі бажаючі надати посильну фінансову допомогу Центру, можуть звертатися до протоієрея Євгенія Мільошкіна (050) 595-52-66, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (карта Приватбанк для перерахувань № 4149 4377 3448 6317), або до черниці Ніки (097-397-39-65, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ).

Прес-центр Дитячого паломницького центру

2016 08 08 detskij lagerj full