top
 
 
 
Чудотворна ікона «Всецариця» завітала до дитячих відділень столичних клінік
Субота, 16 квітня 2016, 10:39

2016 04 13 Vsetsaritsa smЗ благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під керівництвом єпископа Філарета Львівського та Галицького, голови Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів, Дитячим центром, створеним для тяжкохворих та невиліковно хворих  дітей при Паломницькій  службі  "Святині Православ’я" храма свв. Косми і Даміана Римських було принесено для поклоніння і молитви точний список ікони «Всецариця» до дитячих відділень столичних клінік.

Сам образ Божої Матері «Всецариця» (по-грецьки - «Пантанасса») знаходиться на Святій Горі Афон у Ватопедському монастирі. На іконі зображено Пречисту Діву у багряному вбранні, що сидить на царському троні, а на її руках знаходиться Богонемовля з сувоєм в лівій руці, та благословляючою правою десницею. Ікона відома численними зціленнями тяжких захворювань (і особливо – онкологічних) тих, хто з вірою молиться перед ним, та благає про допомогу Пречисту Божу Матір. Точний список  ікони перебуває у чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі Церковщина під Києвом.

І саме цей чудотворний образ завітав 12 квітня до дитячого онкологічного відділення на Верховинній. У холі зібралися дітлахи та їх батьки, а протоієрей Евгеній Мільошкін відслужив молебень та помазав всіх присутніх єлеєм, а до діток, які не змогли вийти, ікону занесли спеціально у палати.

У той же день ікона прибула до Дитячої туберкульозної клініки в Пущі Водиці. Малеча та персонал з радістю на надією підходили до чудотворного образу.

Наступного дня, піснеспіви на честь Богородиці лунали у дорослому та дитячому відділеннях Національного інституту раку. Перед початком молебну у дитячому відділенні єпископ Васильківський Миколай звернувся до діток та батьків з пастирським словом, побажав віри, духовних сил та поздоровив з наступаючими святами.

Найбільше діточок змогли доторкнутися до чудотворної ікони в Національній дитячій спеціалізованій клініці «ОХМАТДИТ». Настоятель храму Почаївської Божої Матері протоієрей Олексій Артюх та протоієрей Владислав Доломанський, відслужили святковий молебень у трьох основних відділеннях (хірургічному, токсикології та онкогематології), попросивши присутнім зціленні від недуги, та помазали святим єлеєм.

Наступного дня ікона «Пантанаса» була привезена до Київської міської клінічної лікарні № 3 на Петра Запорожця. У дитячому відділенні протоієрей Віталій Данилюк, настоятель лікарняного храму на честь Бл.Ксенії Пертебурзької, голова відділу з охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів відслужив водосвятний молебен та окропив присутніх святою водою.

Наприкінці завітала чудотворна ікона і до Родильного дому №6, де у відділенні патології вагітності майбутні мами та персонал клініки приклалися до образу.

Висловлюємо подяку генеральному директору охоронної компанії «СТЕЛС-1» В'ячеславу Миколайовичу Павліву за наданий автотранспорт.

Всі бажаючі надати посильну фінансову допомогу Центру, можуть звертатися до протоієрея Євгенія Мільошкіна (050) 595-52-66, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (карта Приватбанк для перерахувань № 4149 4377 3448 6317), або до черниці Ніки (097-397-39-65, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ).

Прес-центр ДПЦ

 2016 04 12 16 Vsetsaritsa full