top
 
 
 
Вікарій Митрополита Київського і всієї України зустрівся зі студентами та викладачами Національного медичного університету імені О.О. Богомольця
Неділя, 07 листопада 2010, 16:15
nmu8В оновленій аудиторії №3, що носить ім’я професора В.Ф. Войно-Ясенецького (святителя Луки Кримського), що знаходиться в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, 4 листопада відбулася зустріч архієпископа Вишгородського Павла, вікарія Митрополита Київського і всієї України, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври зі студентами та викладачами головного медичного навчального закладу України.

У вітальному слові до присутніх, архієпископ Павел закликав студентів не забувати про відповідальність, яка покладається на людину, що обирає професію лікаря. Покликання лікувати людей владика назвав «Божим даром» та підкреслив, що це служіння є нелегким.

Він запросив студентів відвідати Києво-Печерську Лавру, яка вважається колискою медичної науки. Усьому світові відомо, що в стінах стародавньої обителі даром лікувати людей прославився преподобний Агапіт Печерський, перший лікар на Святій Русі, біля чесних мощів якого впродовж століть і до сьогоднішнього дня люди, по своїй вірі, отримують зцілення від, здавалося б, невиліковних хвороб.

«Без допомоги Божої людина не може зробити нічого, тому так важливо в молитвах просити про сприяння святих — наших небесних покровителів, якими для лікарів є преподобні отці Агапіт, Іпатій і Даміан», — сказав зокрема владика.

nmu2Потім зі словом привітання він звернувся до Віталія Федоровича Москаленка — ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, академіка Національної Академії медичних наук України, доктору медичних наук, професору. Вітаючи Заслуженого лікаря України з повторним обранням на посаду ректора, намісник Києво-Печерської Лаври благословив Віталія Федоровича на несення нелегкого хреста керівника навчального закладу, у якому виховується майбутнє української медицини.

На молитовну пам’ять владика підніс ректору ікону Святої Трійці.

У перші дні листопада у стінах університету проходила Міжнародна студентська конференція. Викладачі та студента запросили Високопреосвященнішого Владику взяти участь у підсумковому засіданні форуму. Благословляючи студентів, архієпископ Павел побажав їм Божої допомоги, щоб, ставши справжніми спеціалістами, вони були достойні великого покликання Лікаря.