top
 
 
 
Завершив свою роботу симпозіум «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності»
Четвер, 23 вересня 2010, 15:24

plakat_smУ четвер, 23 вересня, завершив свою роботу ІV Національний конгрес з біоетики. В рамках заходу тривало широке обговорення ключових проблем біоетики в Україні та інших країнах за участю представників різних релігійних конфесій, провідних вчених і фахівців у галузі наук про життя, філософії та права, засобів масової інформації, а також громадських організацій.

Під час конгресу відбувся симпозіум «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності». Лейтмотивом виступів усіх учасників стала думка про те, що «кожне людське життя має цінність з моменту зачаття і до природної смерті». В роботі симпозіуму взяли участь представники різних конфесій ― УПЦ МП, УГКЦ, РКЦ, а також співробітники Міністерства охорони здоров’я.

Від Української Православної Церкви виступив архієпископ Львівський і Галицький Августин. Він виголосив доповідь на тему: «Про духовну і моральну шкоду дошлюбних і позашлюбних відносин».
Учасники були одностайними в думці, що життя людини, навіть ненародженої, не є її власністю. Це ― Божий дар. Людина ж має дотримуватися принципу «не вбий».

Водночас кількість абортів, що робляться щорічно в Україні, удвічі перевищує середньоєвропейські показники. І ні Церква, ні держава самостійно не зможуть вирішити це питання. Для його ефективного розв’язання потрібна консолідація усіх галузей суспільства. Це проблема не лише медиків та священників, але й батьків, вихователів, психологів тощо.
Підсумковим документом симпозіуму стане резолюція, яка виробить основні принципи взаємодії усіх суспільних ланок у вирішенні питання збереження ненародженого життя.