top
 
 
 
КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Відбулись урочистості з нагоди 10-річчя монастиря на честь Положення ризи Божої Матері у Влахерні
Вівторок, 31 серпня 2010, 19:45
DSC00156_sm30-31 серпня у чоловічому монастирі на честь Положення ризи Божої Матері у Влахерні (с. Томашівка, Фастівського району Київської області) відбулись урочисті заходи з нагоди 10-річчя обителі та 100-річчя Томашівської садиби.

30 серпня у монастирі відбулась наукова конференція з нагоди ювілею, у якій з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира взяв участь вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій. Зокрема, владика Іларій виступив з докладом на тему: «Монастирські церковно-архітектурні ансамблі як вираження чернечого світогляду».

Цього ж дня ввечері, святкову Всеношну очолили архієпископ Білогородський Миколай та Макарівський Іларій.

31 серпня, у обителі була звершена Божественна літургія, яку відправили архієпископи: Білогородський Миколай та Вишгородський Павел, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней та Макарівський Іларій, намісник Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва архімандрит Даміан (Давидов), намісник монастиря на честь Положення ризи Божої Матері у Влахерні архімандрит Вассіан (Кучерук), Голова Синодального відділу Місія Церква та Медицина протоієрей Геннадій Батенко.

DSC00243_smПо завершенні богослужіння владика Павел привітав присутніх із святом та з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви вручив церковні нагороди тим, хто потрудився для становлення монастиря у Томашівці. Зокрема, архієпископ Павел нагородив отця Даміана (Давидова), який почав розбудову обителі, орденом Святителя Феодосія Чернігівського.

На завершення відбувся святковий  концерт народних місцевих колективів.